Problems setting up the program uploading - Music maker premium 2017

albert-k wrote on 9/29/2020, 4:27 PM

Good day,
I bought a Music maker 2017 premium. I don't know how to set up a recording program. I tried all possible combinations in the program settings. I hear sound from the speaker, but no response in the program in the program, no sound is recorded. I tried MIDI - that's OK. I have an old sound card - Sound Blaster Audigy 2 ZS and Windows 10. Please help me set up a music program. Please simple instructions / procedure, thank you, Albert.
Alternatively, I send my email, for better communication:Removed by Moderator

Comments

emmrecs wrote on 9/30/2020, 3:38 AM

@albert-k

Welcome to the Magix user to user forums.

First, please do not post any confidential data, like your email address or serial number etc., to any public forum. You are inviting Spam bots to harvest your address and deluge you with spam. That is why I have removed it from your post.

In order to be able to help you we really need a lot more information from you about your computer, Please read this post and give us all the details requested there.

Then, in Music Maker, go to File>Settings>Program settings and take a screenshot of the "Audio/MIDI" tab and post it here.

With all these details we may well be able to help you to successfully record in MM!

Jeff
Forum Moderator

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, NVidia GTX 1660TI and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, PhotoStory Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Samplitude Pro X7 Suite, Reaper, Adobe Audition 3, CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D, Akaso EK7000 Pro Action Cam

albert-k wrote on 10/1/2020, 5:56 AM

Dobrý den, předem se omlouvám, už se tady orientuji. Pokud by Vám nevadilo, psal bych v českém jazyce.

V příloze Vám posílám dodatečně informace o počítači a jeho nastavení.

A propos, grafickou kartu mám - NVIDIA GeForce gtx 960, zvuková karta - Creative SB Audigy 2 ZS (WDM)

Ještě jednou se omlouvám za zmatek v komunikaci a děkuji za rychlé Vaše reakce

Albert

johnebaker wrote on 10/1/2020, 9:19 AM

@albert-k

Hi / Dobrý den

When recording from a microphone and other audio inputs you must turn off the AUDIO REC after recording, you will not hear the recording on playback.

Při nahrávání z mikrofonu a dalších zvukových vstupů musíte po nahrávání vypnout AUDIO REC, při přehrávání nebudete slyšet záznam.

You may need to try the Audio/MIDI settings as shown below:

At the number 6, these settings are for my Realtek audio, yours should be similar for the SB Audigy 2.

Změňte nastavení zvuku / MIDI, jak je uvedeno níže:

U čísla 6 je toto nastavení pro můj zvuk Realtek, vaše by mělo být podobné pro SB Audigy 2.

HTH / Doufám, že to pomůže

John EB

Last changed by johnebaker on 10/1/2020, 9:23 AM, changed a total of 2 times.

VPX 16, Movie Studio 2025, and earlier versions 2015 and 2016, Music Maker Premium 2024.

PC - running Windows 11 23H2 Professional on Intel i7-8700K 3.2 GHz, 16GB RAM, RTX 2060 6GB 192-bit GDDR6, 1 x 1Tb Sabrent NVME SSD (OS and programs), 2 x 4TB (Data) internal HDD + 1TB internal SSD (Work disc), + 6 ext backup HDDs.

Laptop - Lenovo Legion 5i Phantom - running Windows 11 23H2 on Intel Core i7-10750H, 16GB DDR4-SDRAM, 512GB SSD, 43.9 cm screen Full HD 1920 x 1080, Intel UHD 630 iGPU and NVIDIA GeForce RTX 2060 (6GB GDDR6)

Sony FDR-AX53e Video camera, DJI Osmo Action 3 and Sony HDR-AS30V Sports cams.

emmrecs wrote on 10/1/2020, 9:28 AM

@albert-k

Thank you for the additional information. It really is helpful.

I think the problem you are asking about is how to record from your microphone. Is that correct? If so, see the screenshot below:

The highlighted red box has 3 settings: "REC", "MIDI REC" and "AUDIO REC". To use your microphone you need to ensure that "AUDIO REC" is selected. (Click on the box until AUDIO REC is shown).

In order to playback your recording you need to ensure that same box now says "REC" or you will not hear what you have recorded. Does it now work?

Děkujeme za další informace. Je to opravdu užitečné.

Myslím, že problém, na který se ptáte, je způsob nahrávání z mikrofonu. Je to správně? Pokud ano, podívejte se na snímek obrazovky níže:

Zvýrazněné červené pole má 3 nastavení: „REC“, „MIDI REC“ a „AUDIO REC“. Abyste mohli používat mikrofon, musíte se ujistit, že je vybráno „AUDIO REC“. (Klikejte na políčko, dokud se nezobrazí AUDIO REC).

Chcete-li přehrát svůj záznam, musíte zajistit, aby stejné pole nyní uvádělo „REC“ nebo oyu nebude slyšet, co jste nahráli. Funguje to nyní?

Jeff

Win 10 Pro 64 bit, Intel i7 Quad Core 6700K @ 4GHz, 32 GB RAM, NVidia GTX 1660TI and Intel HD530 Graphics, MOTU 8-Pre f/w audio interface, VPX, MEP, Music Maker, PhotoStory Deluxe, Photo Manager Deluxe, Xara 3D Maker 7, Samplitude Pro X7 Suite, Reaper, Adobe Audition 3, CS6 and CC, 2 x Canon HG10 cameras, 1 x Canon EOS 600D, Akaso EK7000 Pro Action Cam

albert-k wrote on 10/1/2020, 3:52 PM

Dobrý den, děkuji za Vaší podporu a rady, moc si toho vážím.

nastavil jsem podle Vašich pokynů. Zapojeno vstupy - mikrofon a line in (kytara)

bohužel nic, žádná reakce.

Zkusil jsem jiné nastavení v program settings:

nahrál se zvuk, je vidět vlna, problém se zastavením nahrávání.

Když jsem se snažil přehrát nahraný vzorek, vyskočila chyba a hudební vzorek nejde spustit.

tato chyba se mi často ukazuje

Pak jsem zkusil vrátit nastaveni na - Magix low latency 2016

v tomto případě se nahraný vzorek spustil.

Ještě jednou děkuji za Vaší podporu, Albert

albert-k wrote on 10/2/2020, 6:28 AM

Krásný sluneční den Vám přeji.

Můžete mi prosím poradit jak problém zkusit odstranit , děkuji, Albert

emmrecs wrote on 10/2/2020, 6:59 AM

@albert-k

A beautiful sunny day to you, too. It's actually cold, grey and raining here!

From what you have written I think you should choose the Soundblaster Audigy 2 ZS as the ASIO driver but on the screen where you select this (your third screenshot), click on "Advanced". That should allow you to set your Soundblaster card to 44.1kHz and so avoid the problem shown in your fourth screenshot.

Krásný slunečný den i vám. Ve skutečnosti je tu chladno, šedě a prší!

Z toho, co jste napsali, si myslím, že byste si měli vybrat ovladač Soundblaster Audigy 2 ZS jako ovladač ASIO, ale na obrazovce, kde toto vyberete (váš třetí snímek obrazovky), klikněte na „Advanced“. To by vám mělo umožnit nastavit kartu Soundblaster na 44,1 kHz a vyhnout se tak problému zobrazenému na čtvrtém snímku obrazovky.

Jeff

Last changed by emmrecs on 10/2/2020, 7:00 AM, changed a total of 1 times.

albert-k wrote on 10/4/2020, 10:07 AM

Dobrý den, děkuji za radu.

Když nastavím v program settings - ovladač Soundblaster Audigy 2 ZS jako ovladač ASIO, tak v nastavení - Advanced mi to pouze ukáže... nastavení AISO buffer latency, žádné nastavení kHz tam není

Pokusím se ještě najít v nastavení Audio recording /Peak control...

Děkuji za Vaší snahu a pomoc

Albert

albert-k wrote on 10/5/2020, 5:56 AM

Příjemný den Vám přeji.

nastavil jsem všude frekvenci 44.1kHz

a pořád stejný problém, jsem už z toho zoufalý, uvažuji koupit USB zvukovou kartu.

Mám doma - Line 6 POD HD500x, mohl by tento multiefekt fungovat jako USB zvukovka ?

Šílený, muzikant má hrát/ nahrávat. Mělo by to být jednoduché / transparentní a v souladu 🙌🙏👌🖖💅👬