Magix in Poland

office10 wrote on 3/20/2016, 3:50 AM

Witam

Chciałbym wypowiedzieć się na temat dystrybucji Waszych programów i pomocy technicznej udzielanej w zakresie obsługi tych programów w Polsce.
Posiadam w swoich zasobach kilka Waszych programów w tym dwa do obróbki filmów video.
Kupiłem je  ( lub częściowo otrzymałem od Was w ramach różnych promocji) bo nie wydawało mi się, że to są dobre programy za rozsądną cenę... i tak by było gdyby nie to, że nie otrzymałem żadnej pomocy od firmy ALSTOR. No, może kilka lat temu gdy w Alstor'ze pracował pan Białoboki to jeszcze otrzymywałem jakąś pomoc, ale od kilku lat to się definitywnie zmieniło na gorsze.
Pisałem do nich, dzwoniłem ale żadnego odzewu nie było. Prosiłem by założyli Forum użytkowników  programów Magix, na którym sami użytkownicy mogli by sobie doradzać i pomagać ,ale żadnej odpowiedzi nie było, a jeśli była to informowali, że Firma Magix się nie zgadza.
Od czasu do czasu staram się uzyskać podpowiedzi od użytkowników tych programów na różnych innych Forach, ale nie wielu się tam udziela, choć chwalą program – przynajmniej do obróbki filmów.
Na waszych stronach – w języku polskim, co jest Waszą zaletą ale nie w pełni mnie i jak mniemam innych użytkowników , odsyłacie na strony Forum w języku angielskim bądź niemieckim.
Wielu użytkowników – takich jak ja – nie posługuje się tymi językami, więc chcielibyśmy znaleźć możliwość komunikowania się w naszym języku.
W związku z tym WNIOSKUJĘ by Wasza Firma doprowadziła do tego by powstało Forum poświęcone programom MAGIX w języku polskim a już ideałem było by by fachowiec z Waszej Firmy mógł udzielać rad w naszym języku.
Sam chciałem założyć takie Forum ale nie starcza mi wiedzy w tym zakresie. Wydatki związane z prowadzeniem i obsługą takiego Forum były by niewielkie a korzyść znaczna.
Na koniec kilka uwag odnośnie dystrybucji: Moim skromym zdaniem Firma Alstor traktuje Wasz produkt marginesowo i przynosi Wam chyba więcej szkody niż korzyści. Sam zwracałem się do nich kilkanaście razy i nie wiele uzyskałem.
Założenie Forum na pewno zwiększyło by zainteresowanie Waszymi produktami. Można
było by wymieniać się doświadczeniami, pomagać sobie uczyć się od innych i CHWALIĆ ten program.
Ostatnio ukazał się program do obróbki filmów Magix Movie Edit Pro.
Chciałbym go kupić ale obsługa jest w języku angielskim, a tego nie przeskoczę a nie chcę kupować programu i włożyć go do szuflady.

Mam nadzieję, że moje uwagi zostaną potraktowane na tyle poważnie, że coś się w tym zakresie zmieni na lepsze i będziemy, my użytkownicy Magix'ów w Polsce, zadowoleni a przy okazji będzie korzyść dla Waszej Firmy czego i nam i Wam życzę

Comments

No comments yet - be the first to write a comment...