Maken van nauwkeurige reisroute

Kees-Haremaker schreef op 15.08.2017 om 08:29 uur

Hallo lezers, bij het gebruik van het MAGIX VDL gereedschap 'Reisroutes' heb ik de eenvoudige tutorial gevolgd.
Dat is voor het begin wel een goede tutorial om het deel programma te begrijpen als je beginneling bent met VDL.
Maar als je dit volgt dan zie je dat het reizen met vliegtuig geen probleem is want dat kan je met rechte lijnen wel gebruiken.
Maar dat wordt anders als je b.v. een zoals ik een aantal caravan/camper ralley's heb gemaakt en je zou de route's tussen de verschillende campings willen aangeven in je project, dan is de rechte lijn die ontstaat tussen camping A en camping B (150 á 250 km) niet zo mooi je zou dat willen dat je de wegen wilt volgen.
Ik heb daar een filmpje over gemaakt hoe je dat doet m.b.v. het MAGIX gereedschap "Reisroute"
1e in het menu kiezen

2e

3e resultaat het gereedschap "Reisroute"

4e Zie het bijgaande demofilmpje

De demoroute is maar kort maar het geeft wel aan hoe het kan.
Als je een route maakt van b.v. 200 km dan moet je veel punten in dit programma aanklikken om de lijn precies op de kaart te krijgen.
Natuurlijk zijn er mogelijkheden om het anders te doen, want ik heb ook ontdekt dat er andere programma's zijn die m.b.v. twee punten b.v. van vertrekpunt A naar bestemming B een punt neer te zetten terwijl na plaatsing en opdracht geven het uit te rekenen de route precies langs de weg op de kaart getekend wordt, precies zoals een navigator in de auto dat doet.

Ik zou mij kunnen voorstellen dat een moderne navigator in de auto, of een smartphone app een route die je wilt rijden zou kunnen opslaan om het later te importeren in je project.

Succes
Mvg Kees

MAGIX-reisroutes-demo.mp4

Reacties

Nog 0 reacties - Schrijf de eerste reactie