Eerste of laatste geïmporteerde frames ZWART?

Zenden schreef op 23.08.2019 om 14:07 uur

Waarom zijn de eerste of laatste frames van een geïmporteerd videobestand in de tijdlijn zwart?

 

Bij de import van een video-bestand naar de tijdlijn zijn de eerste frames (beelden) en/of de laatste frames zwart, terwijl dit bij het normaal afspelen van het video-bestand niet het geval is.

 

Dit probleem wordt veroorzaakt doordat bij de import van een video-bestand niet meteen expliciet de frametable van het videobestand wordt opgebouwd. Dit kost namelijk iets tijd, waardoor de import langer duurt. Normaal gesproken is dit ook geen probleem, maar met bepaalde video-bestanden (met name .MPG en .VOB) van bepaalde apparaten kan dit probleem dan ontstaan.

 

 

U kunt dit op de volgende wijze verhelpen:

1) Importeer het video bestand naar de tijdlijn.

2) Probeer de frametable opnieuw aan te maken voor het video object. Klik rechts in het videospoor op het video-object en kies dan "Frame table nieuw aanmaken"; vaak is dit al voldoende.

3) Open eventueel een nieuwe film (CTRL-N) en importeer het betreffende bestand nog een keer. Het probleem zou nu opgelost moeten te zijn.

 

Wanneer u dit eenmaal gedaan heeft, hoeft u dit een volgende keer niet meer te doen!

 

Opmerking: Vanaf Video Deluxe 16 (classic, PLUS en Premium) kunt u dit Frametable aanmaken automatisch laten doen direct bij de import. Ga daarvoor naar de Programma instellingen (toets Y), tabblad Video/Audio, rechtsonder een vinkje zetten bij Frametable bij import automatisch aanmaken. De bovenstaande "handmatige" methode is echter toch nog een beetje "sterker" dan deze automatische methode.

 

Reacties

Nog 0 reacties - Schrijf de eerste reactie