een Brand probleem oplossing

Kees-Haremaker schreef op 02.08.2017 om 12:13 uur

Hallo een in 1999 gemaakt reisverslag op twee enkele DVD's weer eens bekeken en ik constateerde hier en daar storingen in het beeld zodanig dat het afspelen zelfs stopte, en dan slaat je de schrik om het hard want de originele ruwe opnamen zijn er niet meer want die HI8 camera is niet meer.
Goede raad is dan duur ik dus een nieuwe projectmap aangemaakt en alle *.vob bestanden geimporteerd en opgeslagen
Daarna MAGIX VDL opgestart en in instellingen het project aangemaakt.
Het gaat om twee reizen waarvan de eerste in twee delen was verdeeld i.v.m. de standaard grootte van de DVD en de tweede reis was het derde hoofdstuk. Het zijn twee reizen één naar Polen in het voorjaar en één reis naar de omgeving Berlijn in het najaar van 1999.
Nu heb ik de reis naar Polen in twee delen omdat het origineel op een enkele layer DVD niet de gehele Polen reis kon bevatten
De twee Polen delen zijn zo gebleven en verdeeld in twee tabbladen zie de afbeeldingen en de Berlijn reis in het derde tabblad
Ik heb de gehele montage gecontroleerd op vals stukken en alles loopt goed bij een preview
Zie plaatjes de film in de tweede tab heb ik in de eerste tab gezet, dit was de bron van mijn probleem dat ik hieronder wil uitleggen.

Na het verplaatsen van de film in de eerste tab, bleken er een tweetal hoofdstukmarkers op de tijdlijn van de eerste tab naar achteren geschoven te zijn die na de laatste clip niet zichtbaar te zijn.
De brandopdracht gaf daardoor een foutmelding zoals hieronder te zien is.

Na het verwijderen van alle hoofstukmarkers en het plaatsen van twee nieuwe op de juiste plaats, is het menu ook verbeterd en de DVD is op perfecte wijze op een nieuwe Dubbellayer DVD terecht gekomen.
De oorspronkelijke film is in 4x3 afmeting, en binnen MAGIX heb ik deze in de tijdlijn op 16x9 met een 16x9 achtergrond zodat de film op zijn originele afmeting dus de verhoudingen van de personen in beeld ook juist blijft.
I​​​​​Inmiddels het resultaat op mijn huiskamer TV bekeken en zelfs moet ik constateren dat de beelden ook beter overkomen dan op de in 1999 gebrandde DVD dankzij MAGIX VDL



Mvg Kees en alvast bedankt voor reacties

Reacties

Voormalige gebruiker schreef op 13.08.2017 om 18:21 uur

Hallo Kees,

Deze foutmelding kan je ook krijgen, als twee hoofstukmarkers minder dan één seconde van elkaar staan. Dit kan zowel op het zichtbare als onzichtbare gedeelte van spoor 1 zijn.

Groet,

Rob