[Gearchiveerd] Video-opname via Sony-camcorder

• . Import & export

Hieronder leggen we uit hoe je een HDV opname maakt met een Sony HDV camcorder (of deck) en de software VEGAS of VEGAS Movie Studio Platinum.

1. Aansluiten en afstellen van de camera

1. Sluit uw Sony HDV-camera aan op uw computer via de FireWire-interface (IEEE-1394-kabel (i.Link)).
  2. Zet de camera aan en zet hem in de "Play/Edit"-modus.
  3. Belangrijk voor Full HD-opnames: Zorg ervoor dat uw Sony HDV-camera is ingesteld op "HDV-mode".  Om te weten of uw Sony HDV-camera op "HDV-mode" is ingesteld, opent u het LCD-scherm en controleert u of "HDV out I-Link" zichtbaar is op het LCD-scherm.
  4. Als u "DV out I-Link" ziet in plaats van "HDV out I-Link" op het scherm, druk dan op de "P" knop (aangegeven in de rechter onderhoek van het LCD scherm).
  5. Selecteer "MENU" > "STANDARD SET" > "VCR HDV / DV" en druk op de knop "HDV".

Stel "VCR HDV/DV" in op "HDV".

Stel "A/V--->DV OUT" in op "ON".

Stel "I.Link CONV" in op "OFF".

2. De software instellen en registreren

1. Selecteer de interne opnamefunctie in het menu "File" > "Capture Video"
  2. Klik op "OK".
  3. Deactiveer de instelling "Use external video capture application" onder "Opties" > "Voorkeuren" > "Video".
  4. Batchverwerking kan niet worden gebruikt tijdens HDV-opnamen.

Als de camera niet automatisch wordt gedetecteerd, volg dan de onderstaande stappen:

1. Open het menu "Preferences" in het opnamevenster en klik op "Device".
  2. Selecteer de optie "IEEE-1394/MPEG2-TS".
  3. In het menu "Disc Management" kunt u aangeven waar u opnamen wilt opslaan.
  4. Om het pad te wijzigen, markeert u het bestaande pad en klikt u op het rode "X"-pictogram in de rechterbovenhoek van het venster.
  5. Klik op "Map toevoegen" om het nieuwe pad op te geven.
  6. Wanneer u klaar bent, klikt u op "Toepassen" en "OK".

3. Opnemen van DV-video video met een HDV-camera

De Sony HDV-camera heeft een geïntegreerde functie die HDV-opnamen omzet in DV-opnamen ("downsampling").

1. Om deze functie te starten, open het LCD-scherm van de camera, selecteer de "P" knop, druk op "MENU" > "STD.SET" > "I.LINK CONV" > "ON HDV" > "DV".
  2. Om DV-video van de HDV-camera op te nemen, moet u de externe opnamefunctie gebruiken.
  3. Selecteer het menu "File" > "Capture Video".
  4. U kunt de externe opnamefunctie ook via het menu"Options > Preferences > Video > Use external Video capture application" activeren.
  5. Na het activeren van de "Use external Video capture application" functie wordt de camera automatisch herkend door de software.