[Gearchiveerd] Samplerate aanpassen

• . ACID Pro
  • . SOUND FORGE Pro

• . Technische problemen / foutmeldingen

Als de samplerate van een audiobestand anders is dan die van het project, hoeft deze niet handmatig te worden aangepast.

1. Samplerates in VEGAS en ACID zijn afhankelijk van het project, niet van het bestand. De programma's resamplen automatisch het bestand met een samplerate die overeen komt met de projectinstellingen. Dat betekent: alle audio-objecten krijgen de samplerate die in de projectinstellingen is ingesteld.

Bij het renderen wordt ook deze samplerate gebruikt.
U luistert bij het werken in het project al naar de aangepaste samplerate.
Wanneer u een speciale geluidskaart gebruikt moet u de projectinstellingen aan de hardware-instellingen aanpassen.

2. SOUND FORGE werkt hier anders dan VEGAS of ACID. Het programma probeert steeds de bestanden met de bestaande instellingen (samplerate en bitdiepte) weer te geven.