[Gearchiveerd] Monosignaal opnemen in ACID of VEGAS

• . ACID Pro

• . Import & export

Wanneer u een microfoon of een instrument zoals een gitaar wilt opnemen moet u in de meeste gevallen een monosignaal opnemen. Dit proces noemt men ook wel "One Channel"-opname.
De programma's zijn echter standaard ingesteld op een stereo-opname.
Om een mono-signaal op te nemen en het op beide luidsprekers weer te geven doet u het volgende:

• Voeg een audiospoor in in het project (menu "Invoegen > Audiospoor").
  • Klik op de knop "Arm for Record" bij het op te nemen spoor.
  • Links van deze knop ziet u een luidsprekersymbool. Dat is de knop "Opname-apparaat selecteren".
  • Klik erop en kies "Links" of "Rechts" (al naar gelang aan welke ingang uw opname-apparaat is aangesloten).

Op deze manier zorgt u ervoor dat u uw monosignaal correct kunt opnemen en afspelen.