Monitoring met VST-instrumenten (VSTi)

• . Music Maker
  • . Samplitude Music Studio

• . Technische problemen / foutmeldingen

Om een VST-instrument live of via een MIDI-keyboard te spelen, let op het volgende:

• Stel een ASIO-stuurprogramma in de systeeminstellingen (Y-toets) van het programma in.

U kunt het beste het ASIO-stuurprogramma gebruiken dat bij de  audio-interface wordt geleverd. Als u die niet heeft, gebruik dan het meegeleverde ASIO-stuurprogramma 'Magix Low Latency 2016'. Dit kan ook worden gebruikt om te werken met de (Realtek) ingebouwde audiochip.
Als alternatief kunt u ook het ASIO4ALL-stuurprogramma gebruiken:

ASIO4ALL downloaden

• Zet ook in de systeeminstellingen (knop Y) onder 'Audio-instellingen' de monitoring-engine op Hybrid Engine. Sleep de schuifregelaar helemaal naar rechts om dit te doen.
  • Schakel globale monitoring in. Klik hiervoor op de knop 'MON' in de transportbesturing.
  • Activeer in het MIDI-spoor de spoormonitoring.
  • Activeer in het MIDI-spoor het juiste MIDI-IN-apparaat.