MIDI-controller in Samplitude Music Studio

• . Samplitude Music Studio

• . Technische problemen / foutmeldingen

Op de volgenden link vindt u een goede Engelstalige videohandleiding, over het instellen van de MIDI-controller:

https://www.youtube.com/embed/W4ThdrIv9vc?feature=oembed

In het nu volgende leggen we het belangrijkste uit in geschreven vorm.

Wij geven een indruk van het proces aan de hand van M-Audio Oxygen. Deze emuleert de Mackie HUI Controller.
Kijk eerst even of uw MIDI-controller andere werkmodi of een emulatie heeft. Stel deze dan ook in als selectie (zie onder).

• Druk in Samplitude Music Studio op de toets Y, om de systeemopties te openen.
  • Open het tabblad "Hardware controller" en daar de "Controller-instellingen".
  • Selecteer de controller.
    (Vanaf nu hoort u geen geluid meer, wanneer u op een pianotoets van de M-Audio Oxygen 61 drukt.)

Stel nu de volgende opties in:

• "MIDI In": "Oxygen 61 MIDI In" (wanneer de Oxygen-driver is geïnstalleerd, anders staat er "USB MIDI Keyboard" o.i.d.)
  • "MIDI Out": "Oxygen 61 MIDI Out" (wanneer de Oxygen-driver is geïnstalleerd, anders staat er "USB MIDI Keyboard" o.i.d.)
  • Aantal sporen: 8 (als preset ingesteld)
  • "Uitvoer": "Echo zenden"
  • "Interne modus": "Mackie HUI"

Belangrijk:  kies nu "Opslaan als..." en voer een naam naar keuze in. Daardoor blijft de preset "#empty" behouden.

• Open het tabblad "Controller aanpassen".
  • Plaats bij "Automatisch verhogen" een vinkje in het rechter vakje.
  • Open het dropdown-menu in de dialoog "Programmafuncties/Synchronisatie" en kies "Transport" (2e optie van boven).
  • Klik daar bijv. op "Opnemen" > "Aanleren" en druk op de opneemknop op uw M-Audio Oxygen.
  • Doe hetzelfde voor alle andere toetsen van de Oxygen.
  • Wanneer alle track-toetsen zijn toegewezen klikt u op
    "Toepassen" en "OK".

Meer info
Het aanleren van faders en potmeters kunt u ook hier afkijken:
http://www.youtube.com/watch?v=W4ThdrIv9vc

Let alleen op wat wordt getoond voor het aanleren. Alle andere instellingen moet u zo laten als ze zijn.

Goede uitgebreide uitleg daarover vindt u in de hulp van Samplitude Music Studio in het hoofdstuk Controller aanpassen. Druk in het programma op de toets F1 om de hulp te openen.