Melodyne, Izotope Nektar/Mastering en Repair Suite niet beschikbaar

Product

• . Samplitude Pro

Thema

• . Technische problemen / foutmeldingen

Als de meegeleverde plug-ins niet in het programma aanwezig zijn, duidt dit op een installatieprobleem.
Controleer eerst de installatiepaden.

VST3

• C:\Program files\Common files\VST3 (64bit)
  • C:\Program files x86\Common files\VST3 (32bit)

VST2

• C:\Program Files x86\Common files\VstPluginsVST2 (32Bit)
  • C:\Program Files (x86)\Common Files\Vst2VST2 (32Bit)
  • C:\Program Files (x86)\VSTPlugins\MAGIX\ (32Bit)
  • C:\Program Files\Common Files\VST2 (64 Bit)
  • C:\Program Files\VSTPlugins\MAGIX\VST2 (64 Bit)

Voor een plug-in-installatie, raden we aan de door de gebruiker gedefinieerde variant te kiezen en alle plug-ins in een eigen map te installeren.
Bijvoorbeeld "C:\Audio\VstPlugins":

• C:\Audio\VstPlugins\32bit
  • C:\Audio\VstPlugins\64bit
  • C:\Audio\VstPlugins\VST3_32
  • C:\Audio\VstPlugins\VST3_64

Directe installatie van VST3 in een door gebruiker gedefinieerde map is niet mogelijk. De plug-in-dll's kunnen achteraf handmatig worden verschoven.

• Druk in Samplitude op de knop Y om systeeminstellingen in te voeren en kies 'Effecten > 'VST/Rewire'.
  • Kies uw plug-in-map (bv. C:\Audio\VstPlugins)

Samplitude legt ook alle VST-submappen vast.
Schakel ook het veld Scan 'VST-systeemmap scannen' in. Dit is belangrijk als u VST3-plug-ins op de oorspronkelijke installatielocatie C:\Programmfiles\Common files\VST3 geïnstalleerd hebt.

Overigens kunnen alle submappen ook andere subfolders bevatten, die bijvoorbeeld kunnen zijn georganiseerd op plug-in-type of bedrijfsnaam, bv. C:\Audio\VstPlugins\64bit\EQ\kleurfilter

De VST-plug-ins verschijnen niet ondanks de juiste installatiepaden

Voer de volgende stappen uit om het probleem op te lossen:

• Verwijder de VSTPlugin.ini uit uw Samplitude-installatiemap en voer nog een scan uit van de map.
  • De Plugin.dll's kunnen ook handmatig worden geregistreerd en versleept vanuit de Windows Verkenner van de plug-in-map naar de lege programma-interface van Samplitude.
  • Onder Windows 7 kan het handig zijn om het bestand 'sam.exe'  uit de installatiemap van Samplitude te verwijderen.
  • Installeer de plug-ins als een beheerder.

Het kan ook gebeuren dat VST-plug-ins botsen wanneer ze worden gescand via de standaard VST-bridge, waardoor ze worden ingesteld op Invalid (geïdentificeerd door het laatste cijfer 4 in het bestand VSTPlugins.ini).

Open het bestand 'VSTPlugins.ini' in de Kladblok-editor en zoek naar de plug-ins die moeten worden geïnstalleerd.
Controleer of nummer 4 achter de invoer staat.
Wijzig ze handmatig als volgt:

• Plug-ins 32bit
    voor effecten = 0
    VoorVSTi      = 1
  • Plug-ins 64bit
    voor effecten = 64
    Voor VSTi     = 65

Hier vindt u het bestand 'VSTPlugins.ini':

• Sam ProX / Sequ 12:
    ...MAGIX\Samplitude_Pro_X\_ProgrammData\VstPlugins.ini
  • Samplitude 11/Sequ 11 en ouder:
    ...Magix\Samplitude 11 Pro\VstPlugins.ini
    ...Magix\Sequoia 11\VstPlugins.ini