Melding: "Het opnameapparaat ondersteunt het actuele formaat niet."

Producten

• . Fastcut
  • . Retten Sie Ihre Videokassetten!
  • . Video deluxe
  • . Video easy
  • . Video Pro X

Thema

• . Import & export

Deze foutmelding kan voorkomen wanneer u een opname wilt starten. Probeer de volgende mogelijke oplossingen:

• Voer het programma uit als administrator en test opnieuw de opnamefunctie. Klik daarvoor met de rechtermuisknop op het programmasymbool en selecteer 'Uitvoeren als administrator' in het contextmenu dat verschijnt.
  • Zorg ervoor dat u de meest actuele versie van het programma gebruikt. Via "Online actualiseren" in het menu "Hulp" kunt u controleren of er een nieuwe update beschikbaar is.
  • Zet het MAGIX-programma terug naar de standaardinstellingen: Onder "Bestand > instellingen..." vindt u daarvoor de optie "Programma-instellingen terugzetten op standaardwaarden".
  • Controleer of u het nieuwste stuurprogramma voor de geluidskaart heeft geïnstalleerd. In de apparatenmanager van de systeeminstellingen van Windows kunt u uw geluidskaart bekijken en de bijbehorende stuurprogramma's actualiseren.
  • Verander in het programma bij wijze van test van audiobron.
  • Verander in het programma bij wijze van test de opnamekwaliteit (ga van "Hoog" naar  "Zeer hoog" en omgekeerd).
  • Controleer ook of alle instellingen voor het opnameformaat overeenkomen met het programma via Windows. Open hiervoor het Control Panel  en klik op "Hardware and Sound > Sound".
  • Ga naar  "Opname" en in de betreffende instellingen van uw geluidskaart (bijv. klik met de rechter muisknop op "Stereomix" > "Eigenschappen" > "Geavanceerd").
  • Wijzig hier het opnameformaat en probeer opnieuw op te nemen.