[Gearchiveerd] Lange renderduur voorkomen

• . Import & export

De benodigde tijd voor het renderen hangt van meerdere factoren af:

• Totale lengte van het project
  • De snelheid van de processor en de threads
  • Grootte van het beschikbare werkgeheugen
  • Complexiteit van het project (aantal videosporen, video-effecten, schalingen, cuts en rotaties etc.)
  • Compressie

Er zijn een paar mogelijkheden om het renderproces te versnellen.

• Stop alle processen die op de achtergrond draaien, zoals antivirus- of andere programma's. Surf niet op internet of draai geen andere toepassingen terwijl het project gerenderd wordt.
  • Zorg ervoor dat de projecteigenschappen passen bij de media-eigenschappen. Om de projecteigenschappen aan te passen, kiest u 'File' (of 'Project') > 'Properties'. Kies een sjabloon die bij uw bronmateriaal past, bijv. HDV 1080-60i. Als u niet zeker weet welke sjabloon u moet kiezen, gaat u naar 'File' ('Project) > 'Properties' en klikt u op 'Match-Media-Setting' (het mapsymbool in de rechter bovenhoek van de dialoog 'Eigenschappen').  Navigeer naar een voorbeeldbestand en klik op 'Open'. Daardoor worden de betreffende instellingen automatisch toegepast. Klik op 'Apply' en 'OK'.
  • Vergroot het werkgeheugen van uw computer door meer RAM in te bouwen, of door virtueel geheugen te gebruiken door het wisselbestand te vergroten of Windows ReadyBoost te gebruiken.

Voor meer informatie en meer manieren om de prestaties te verbeteren kunt u ook de volgenden links gebruiken:

Windows 7

Windows 8 en 8.1