[Gearchiveerd] Hoe kan ik mijn video's uploaden naar Youtube?

Producten

Thema

  • . Import & export

1. Projectinstellingen
Denk er steeds aan om uw projectinstellingen aan te passen aan de media die u wilt renderen. Zo zorgt u ervoor dat het renderen probleemloos verloopt en dat het materiaal in het juiste formaat wordt geëxporteerd.

  • Om dit te doen gaat u naar  "Bestand" (of "Project") > "Eigenschappen" en kiest daar de sjabloon die bij uw media past.
  • Wanneer u niet zeker weet welke sjabloon u moet kiezen klikt u op "Match-Media-Setting" (de knop met het mapsymbool in de rechter bovenhoek van de dialoog "Eigenschappen").
  • Klik op "Openen". Daardoor wordt de passende sjabloon automatisch geselecteerd.
  • Klik tot slot op 'OK'.

2. Exportformaat
Om video's te maken voor internet bevelen wij het gebruik van het formaat "Sony AVC/AAC (* .mp4)" aan.
Dit formaat heeft meerdere SD- en HD-sjablonen met verschillende instellingen en beeldverhoudingen.

YouTube ondersteunt de volgende uploadformaten: 
https://support.google.com/youtube/troubleshooter/2888402?hl=nl&rd=1

Met deze instellingen zorgt u ervoor dat uw video op Youtube met de maximale HD-kwaliteit wordt weergegeven. Om steeds de best mogelijke kwaliteit te bereiken kunt u het best met verschillende formaten experimenteren.

3. Pixel Aspect Ratio
Onafhankelijk van het gekozen formaat moet u de waarde voor "Pixel Aspect Ratio" altijd op 1 zetten. U bereikt deze instelling via de knop "Custom" in het venster "Render as".
Deze instelling zorgt ervoor dat het renderen van de video gebeurt met vierkante pixels. Dat geeft een betere beeldkwaliteit.