Hoe installeer je "Freedrum"

• . ACID Pro
  • . Music Maker

• . Technische problemen / foutmeldingen

Deze instructies zullen u helpen om uw "Freedrum" stokjes snel en gemakkelijk te installeren op Win 10.

1. Installeer eerst uw MAGIX-software.
  2. Download de "Freedrum Console" via onderstaande links.
  3. Installeer de "Freedrum Console".
  4. Als er al een Bluetooth-apparaat op uw PC is geïnstalleerd, deactiveer het dan via het Windows Apparaatbeheer.

Download Freedrum Console
Freedrum Console Installatiegids

1. Sluit de "Bluetooth 4.0 USB-dongle" aan op de USB-poort van de PC en wacht één tot twee seconden tot Windows de "Bluetooth 4.0 USB-dongle" heeft ingesteld.
  2. Open de Windows-instellingen voor Bluetooth-apparaten "Bluetoothapparaten toevoegen". Elke sensor moet afzonderlijk worden ingesteld.
  3. Druk hiervoor één keer kort op de LED-toets van de sensor (de LED brandt blauw).
  4. De Freedrum-sensoren melden zich bijvoorbeeld aan met de naam "FD1 v7" of "FD1v8".
  5. De sensoren moeten automatisch worden aangesloten. Wanneer een sensor is aangesloten, zal deze stoppen met blauw te knipperen en permanent groen oplichten.
  6. Herhaal dit proces totdat alle sensoren zijn geïnstalleerd.

Sensorware-instellingen

1. Als de sensoren zijn uitgeschakeld, ziet u een rode stip achter de naam van het apparaat.
  2. Met een simpele klik op de LED-knop kunt u de sensoren aan- of uitzetten.

Als een sensor geen verbinding maakt, start u deze opnieuw op en voert u een "Reconnect Sensors" uit. Deze functie is te vinden in het menu "Connections".

Freedrum & Music Maker

1. Start Music Maker.
  2. Open de programma-instellingen ("P"-toets).
  3. Klik op het tabblad "Audio/MIDI".
  4. Activeer de Freedrum-sensoren als MIDI-ingang.
  5. Download en installeer de Freedrum Rock VST-drumplug-in gratis via Music Maker Store.
  6. Sleep het VST-instrument van het instrumenttabblad naar het arrangement en begin met de uitvoering.