Hoe gebruik ik de voorversterker?

• . Audio Cleaning Lab

• . Technische problemen / foutmeldingen

Er zijn verschillende soorten platenspelers met verschillende elementen.
Het meest gebruikt is de zgn. "Moving Magnet"  (MM), het op een na meest gebruikt de "Moving Coil" (MC, bijv. oude platenspelers van Thorens).

Afhankelijk van het apparaat is een ander soort voorversterker nodig.
Meer informatie over uw voorversterker vindt u in het informatieblad via de volgende link:

Informatielink

• Sluit de USB-voorversterker aan op de computer.
    Pas als deze door Windows is herkend start u Audio Cleaning Lab.

Let erop dat de cinch-aansluiting van de voorversterker alleen kan worden gebruikt voor onversterkte signalen.

Heeft u echter een platenspeler die een reeds versterkt signaal levert (enkele apparaten uit de jaren '70 en een aantal DUAL-platenspelers), gebruik dan a.u.b. de mini-jackingang aan de zijkant van de voorversterker (met behulp van een adapterkabel uit de vakhandel) en stel de schakelaar in op "Line-in" (dit geldt ook voor het aansluiten van bandrecorders, tapedecks, MD etc.)

• In Audio Cleaning Lab drukt u op "R" op uw toetsenbord om het opnamevenster te openen.
  • Selecteer naast de schakelaar "Geluidskaart" de "USB-voorversterker" voor de opname.
  • Klik op "Geluidskaart" > "Geluidskaartinstellingen".
  • Activeer de optie "WDM" en "Ingangssignaal beluisteren".
  • Probeer, als u het ingangssignaal niet hoort, ook de instelling "WASAPI". Sluit het opnamevenster en druk op de P-toets op uw toetsenbord. Hier moet het correcte apparaat voor de weergave van uw geluidskaart worden ingesteld, bijv. Realtek HD Audio o.i.d. Hier mag niet de voorversterker zijn geselecteerd, omdat u dan niets hoort.
  • Open opnieuw het opnamevenster en begin weer met opnemen.