Het audiosignaal wordt vervormd afgespeeld of opgenomen

• . Music Maker

• . Technische problemen / foutmeldingen

Om het probleem op te lossen is het zinvol de  samplerate-instelling te controleren.

• Klikt u met de rechtermuisknop op het luidsprekersymbool rechtsonder in de taakbalk en kies "Weergave-apparaten".
  • Selecteer het door u gebruikte apparaat, klik op "Eigenschappen" en dan op het tabblad "Geavanceerd".
  • Als hier een samplerate hoger dan 48000 Hz ingesteld is, kiest u 41000 of 48000 Hz.
  • Bevestig uw selectie met 'OK'.
  • Open Music Maker en kies "Bestand" > "Instellingen" > "Projectinstellingen".
  • Kies hier dezelfde samplerate.
  • Als uw geluidskaart een eigen stuurprogramma heeft kunt u dat het beste gebruiken.
  • Let er bij het opnemen van geluid met Music Maker op dat in de opnamedialoog (die u bereikt via het tandwieltje naast de opnameknop) als opnameformaat steeds "CD Audio" ingesteld heeft.