[Gearchiveerd] De camera wordt niet herkend

• . Import & export

De programma's ondersteunen het opnemen met IEEE-1394 (ook bekend als i-Link of FireWire). USB wordt niet ondersteunt en leidt meestal tot verloren frames, ontbrekend geluiden in het algemeen tot een verlies aan kwaliteit.
Wanneer de camera niet herkend wordt, zijn er verschillende mogelijkheden om het probleem te verhelpen.

1. Cameraherkenning van Windows controleren
Zo komt u te weten of Windows uw camera herkent, wanneer u deze met de ingang van de computers verbindt:

1. Klik met de rechtermuisknop op "Computer" en kies "Eigenschappen" > "Hardware" > "Apparaatmanager". (Als u een HDV Camcorder gebruikt, zorg er dan voor dat deze zich in de DV-modus bevindt.)
  2. Kijk onder "Apparaten voor beeldverwerking" of uw camera herkend is en hoe deze weergegeven wordt.
    Als u een HDV-camcorder gebruikt die niet door de apparaatmanager wordt herkend of als iets anders dan een AVC-apparaat in de lijst verschijnt moet u het stuurprogramma voor camcorders actualiseren.

2. Opnameprogramma instellen
Wanneer u een normalen mini-DV-camcorder gebruikt en de video-opname vindt het apparaat niet, hoewel Windows het herkent, dan moet u ervoor zorgen dat het juiste opnameprogramma in VEGAS  of Movie Studio wordt gebruikt.

1. Kies in het menu "Bestand" > "Capture Video". Wanneer u gevraagd wordt welk programma u wilt gebruiken kiest u daar het juiste programma uit. (Bij VEGAS Pro wordt u niet naar het programma gevraagd).
  2. Kies "Options" > "Preferences" > "Video" en activeer "Use external video capture application". Bevestig met "Apply" en "OK".
  3. Kies opnieuw het menu "Bestand" > "Capture Video".
    Kies nu het externe video-opnameprogramma uit.

3. Meervoudig toegewezen IRQ's
Wanneer u VEGAS op een desktop-computer gebruikt kunt u naar dubbel toegewezen IRQ's zoeken.

1. Ga daarvoor naar 'Start > Programma's > Bureau-accessoires > Systeemwerkset > Systeeminformatie'.
  2. Klik op het plus-symbool naast "Hardwareressources" en dan op "IRQ's".
    Uw capture-kaart (OHCI compatibele IEEE 1394) moet geen IRQ met een andere kaart (zoals een geluids- of grafische kaart) delen.
    Als u constateert dat dit wel het geval is moet u de kaart in een andere PCI-interface steken, om de bus-toewijzing te veranderen.
    Als u weet hoe u de IRQ-instellingen in BIOS kunt wijzigen kunt u ook dat proberen.

4. Meerdere IEEE-1394 poorten
Wanneer u meerdere IEEE-1394 poorten op uw computer heeft kunt u proberen om de camcorder met een andere IEEE-1394 poort te verbinden. Haal de camcorder van de computer en sluit hem opnieuw aan.

5. Modus wisselen
Het wisselen van modus kan ook helpen.

1. Kies "Options" > "Video Capture" > "Preferences".
  2. Activeer of deactiveer (afhankelijk van wat op het moment geselecteerd is) "Enable DV Device Control"
  3. Bevestig met "Apply" en "OK".
    Probeer nu opnieuw de opname te starten.
    Ga naar het videomenu van "Video Capture" en zorg ervoor dat "Microsoft DV Camcorder and VCR" geselecteerd is.