Asynchroniteit bij de import van AVCHD-bestanden

• . Video deluxe
  • . Video Pro X

• . Import & export

Asynchroniteit betekent dat geluid en beeld van een AVCHD-video na de import, bij het afspelen na enige tijd niet meer gelijk lopen, maar uit elkaar gaan.

1. Kopieer (niet verplaatsen) eerst de bij elkaar horende AVCHD-bestanden (bijv. 00653.MTS en 00654.MTS etc.) naar een nieuwe map.

2. Download het programma Total Commander. Het programma is niet gratis maar kan als testversie zonder beperkingen worden gebruikt.

https://www.ghisler.com

3. Installeer het programma en start het.
Navigeer links in de nieuw aangemaakte map.
Selecteer de AVCHD-bestanden.
Kies aan de rechterkant de map die als doeldirectory moet dienen.
Selecteer "Bestanden" > "Bestanden samenvoegen". In de doeldirectory ontstaat nu een nieuw bestand zonder bestandsextensie.
Hernoem het bestand en voeg de extensie .MTS toe.

4. Importeer uw nieuw gemaakte bestand in Video deluxe of. Video Pro X en speel het af. De asynchoniteit zou nu verholpen moeten zijn.

Let erop dat u alleen video's samenvoegt die ook bij elkaar horen.