Asynchroniciteit verhelpen

• . Video deluxe
  • . Video Pro X

• . Import & export

Asynchroniciteit betekent dat geluid en beeld van een video na enige tijd niet meer gelijk lopen, maar uit elkaar gaan.
Problemen met asynchroniciteit worden in de regel veroorzaakt door kleine fouten in het bronmateriaal.

Wanneer het bronmateriaal MPEG-bestanden zijn heeft u de mogelijkheid om dit materiaal voor het bewerken gedetailleerder in te lezen, door de "Frametable" nieuw aan te maken:

• Importeer het betreffende MPEG-bestand.
  • Klik met de rechtermuisknop op het videospoor en kies in het contextmenu 'Frametable opnieuw aanmaken'.

Controleer of het probleem daarna nog optreedt.

U hebt ook de mogelijkheid de asynchroniciteit met de audio-video-offset te regelen, wanneer het verschil constant is.
Klik daarvoor in de sporenweergave met de rechtermuisknop op het video-object en selecteer in het contextmenu "Audio-video-offset".