Apple Quicktime - support en veiligheid

• . Video deluxe
  • . Video easy
  • . Video Pro X
  • . Photostory Deluxe

• . Import & export

Op grond van de ontdekte veiligheidshiaten in Apple QuickTime onder Windows heeft het "United States Computer Emergency Readiness Team" van de VS aanbevolen, Apple QuickTime onder Windows te de-installeren. Apple heeft de ondersteuning voor Apple QuickTime onder Windows stopgezet

Zie artikelen

Gelukkig kunnen moderne .mp4- en .mov-bestanden ook zonder Quicktime gelezen worden.
Als Quicktime niet is geïnstalleerd, kan het programma toch .mp4- en .mov-bestanden met H.264/AVC en AAC- of PCM-audio lezen.
Deze moderne formaten worden door veel DSLR- en action-camera's gebruikt.

QuickTime is uitsluitend nodig om .mp4- en .mov-bestanden met ProRes, CineForm en andere op QuickTime gebaseerde videocodecs te lezen.
Met de de-installatie van QuickTime voor Windows valt ook de ondersteuning voor deze formaten in de toepassing weg.

Wanneer u CineForm wilt gebruiken bevelen wij u aan het bestand om te zetten naar het AVI-formaat.

Catalyst-toepassingen (Catalyst Brwose, Catalyst Prepare en Catalyst Edit)

De Catalyst-programma's maken geen gebruik van QuickTime onder Windows.
De de-installatie van QuickTime heeft geen invloed op de ondersteuning van de formaten in deze programma's.