[Gearchiveerd] 5.1 audio-uitvoer

Producten

Thema

  • . Import & export

Bij de uitvoer van 5.1-geluid in VEGAS via de digitale uitgang van de geluidskaart wordt geen surround-sound doorgegeven door de receiver/decoder.

Digitale uitvoer wordt bij geluidskaarten alleen in Stereo PCM of Dolby Digital/DTS encoded 5.1 Audio doorgegeven.

  • Wanneer u een kaart als Soundblaster Audigy met een enkele digitale kabel aan een Dolby Digital 5.1 receiver aangesloten heeft kunt u 5.1 audio in VEGAS niet gebruiken. U moet in plaats daarvan de kaart met 6 discrete analoge uitgangen (twee stereo-paren en een voor Center/LFE) aansluiten. 
    Verbind hem met de "DD ready" 6-kanaalsingang van de decoder/receiver. Wanneer u een 5.1 pc-speakersysteem gebruikt kunt u het ook met de drie stereo-inputs daarvan verbinden.
  • Om kaarten als Soundblaster Live! 5.1 en Extigy te gebruiken, moet u in VEGAS instellen, dat de "Direct Sound Surround Mapper" moet worden gebruikt. Deze instelling vindt u in "Options" > "Preferences" in de Audio- of Audio Device-tab.
  • De kaarten Audigy en Audigy 2 hebben ASIO-stuurprogramma's, waarmee de 5.1 surround sound ook uitgevoerd kan worden. U kunt in dit geval de ASIO-selectie of de Surround Mapper gebruiken.
  • Kaarten van andere producenten werken op een vergelijkbare manier. Alle digitale uitgangen zijn beperkt tot een signaal dat met Dolby Digital of DTS (naast Stereo PCM, dat geen 6 kanalen heeft) geëncodeerd is. Kijk in de documentatie van uw geluidskaart om te zien of analoge 5.1 uitgangen worden ondersteund.