[Gearchiveerd] 3-projecten vanaf Vegas Pro 13

Producten

Thema's

• . Technische problemen / foutmeldingen
  • . Import & export

Vegas Pro heeft vanaf versie 13 een uitgebreid 3D-werkproces. Het programma kan niet alleen de meeste 3D-formaten (bijv. Cineform-bestanden) in- en exporteren, maar het heeft ook gereedschap voor het corrigeren van foto's of fout uitgelijnde 3D-camera's.

Import
Om zelf 3D-materiaal op te nemen, heeft u een 3D-camera nodig (of twee camera's op één standaard), die twee videostreams (een voor het linker en een voor het rechter oog) opneemt.
De beide streams kunnen als aparte bestanden of als een bestand worden opgeslagen.

• Als u de juiste 3D-beelden eenmaal heeft opent u Vegas Pro.
  • Kies "File" > "Properties" en open het menu "Stereoscopische 3D-modus". Kies daar de passende instelling.
  • Importeer de linker en rechter videostream naar aparte sporen in de tijdlijn.
  • Klik met de rechtermuisknop op het beeld in het previewvenster, kies in de dialoog "Voorkeuren voor de videopreview" een stereoscopische 3D-modus en klik op "Toepassen" en "OK".
  • Klik op de eerste videostream. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op de tweede videostream, om beide te selecteren.
  • Klik met de rechtermuisknop op een van de geselecteerde streams en kies "stereoscopische 3D-subclip aanmaken" uit het uitklapmenu om beide streams te combineren. Nu moet u het 3D-beeld in het previewvenster en op uw secundaire beeldscherm zien.

Export
Een 3D-project kan in de volgenden varianten geëxporteerd worden:

• gerenderd als enkelvoudige 3D-videostream, als side-by-side 3D-video of als anaglyphische 3D-video in verschillende formaten
  • als upload naar YouTube 3D
  • gerenderd als onafhankelijke links-/rechts-videostreams
  • gerenderd als .iso-bestand
  • gebrand op BluyRay Disc met VEGAS Pro of DVD Architect Pro