Vastloper bij IMPORTEREN muziek.

Henk-vanDongen schreef op 26.01.2019 om 15:09 uur

Mijn pc is opgeschoond, dwz alles er af en opnieuw geinstalleerd, nu met een ssd-schijf, Windows-10 Pro, versie 1809.

Vreemd, Photostory Easy opnieuw geplaatst. Ik zie bij mijn downloads de Magix-toepassing. Ik klik het aan en het program wordt geinstalleerd. Codes en wachtwoorden moet ik invullen, moet een versie op mijn laptop deactiveren en dan kan ik het op de desktop activeren. Het max aantal activeringen is echter overschreden, moet ik weer contact opnemen met Magix support. Schiet ook niet op. Maar goed, ik kan Photostory openen, wil Muziek IMPORTEREN en dan loopt het program muur- en muurvast. Kan het slechts via Taakbeheer afsluiten.

Wat zit er fout tussen Windows 10 en Photostory??

Wie het weet mag het zeggen.

Met groet, Henk.

Reacties

mi-bo schreef op 26.01.2019 om 16:36 uur

@Henk-vanDongen

Beste Henk,

U heeft de mogelijkheid met MAGIX Fotostory Easy om het op( max ) 2 machines te installeren.

Als U naar https://www.magix.com/nl/support/mijn-service-center/ gaat en hier inlog, kunt U bij mijn producten zien op hoeveel Machines het programma is geïnstalleerd.

Als het product niet goed is geïnstalleerd zal de rest ook niet werken.

Heeft U na installeren ook online actualiseren gedaan nu versie 2.0.1.60 MAGIX Fotostory Easy ( 2 ).

Het programma opgestart werkend onder Windows 10 Pro ( 1809 ) heb ik geen problemen met importeren van Muziek ( er moeten wel eerst foto's op de tijdlijn staan voordat U muziek er onder kan plaatsten).

Mvg

Michael

 

Henk-vanDongen schreef op 26.01.2019 om 17:51 uur

Beste Michael,

dank voor de reactie.

  • Fotostory Easy staat op 2 apparaten geinstalleerd
  • Ik heb versie 2.01.54. Vandaag gedownload en geinstalleerd. Waarom wordt dan niet gelijk de update geinstalleerd of geactualiseerd? Moet ik de oude versie eerst verwijderen en opnieuw er op zetten? Ik ben bij het installeren niets van een update tegen gekomen.
  • Ook met foto's op de tijdlijn loopt het program bij Importeren Muziek gelijk vast.

Met groet, Henk

mi-bo schreef op 26.01.2019 om 19:43 uur

@Henk-vanDongen

Beste Henk.

Dank voor Uw Feedback.

Als U het vandaag heeft gedownload en geinstalleerd, waarom dan oude versie verwijderen.

Nadat MAGIX fotostory Easy is geinstalleerd en online geactualiseerd.

Sluit Pc af,start weer op en Ga naar hulp online actualiseren en U kunt de laatste download binnen halen en installeren.

Mvg

Michael

Henk-vanDongen schreef op 26.01.2019 om 21:01 uur

Wat u aanraadt, heb ik uitgevoerd: online actualiseren, installeren, opnieuw opstarten, aanmelden etc. Melding: succesvol. Doch: programma loopt vast bij Importeren Muziek.

Ik vrees dat er sprake is van een dieper liggend probleem, waarvoor mijn pc bij een computerspecialist is geweest. Heb namelijk een vergelijkbaar probleem met Studio 22 van Corel / Pinnacles: programma wordt geopend en zodra ik een video-bestand wil Importeren zit het program eveneens muurvast: "NGStudio reageert niet!"

Dit geschiedt als de pc draait met een nieuwe SSD-schijf. Wordt die ssd vervangen door een hele dure AV harddisk met een nieuwe versie Windows10 Pro 1809, dan draait Studio22 wel.

Iets tussen Windows10 en iets met Audio/Video zit elkaar dwars, waardoor die programma's niet werken. Probleemcode lofile 1002. De specialist is er uren mee bezig geweest en wacht nu op info van Microsoft en van Corel.

Zucht, en groet van Henk

 

mi-bo schreef op 26.01.2019 om 21:36 uur

@Henk-vanDongen

Beste Henk.

Dank voor Feedback,dit zeker met een zucht.

Voor bewerking met MAGIX fotostory easy(2) zal er eerst foto's op de tijdlijn moeten worden gezet daarna pas muziek,muziek zal de fotolijn nooit voorbij gaan(waar laatste foto eindigd houd ook de muziek op ).

Is Uw video(grafische)kaart wel up to date.

Ja maar eens goed met de computerspecialist gaan praten(een computerspecialist hoef niet altijd verstand te hebben van Videobewerken(vak apart))

Dit weet ik uit ervaring.

Wens U veel succes met het vinden van de juiste en goede oplossing Zodat U weer snel verder kan met Uw mooie hobby filmen en monteren.

Mvg

Michael

 

Henk-vanDongen schreef op 26.01.2019 om 21:57 uur

PC is volledig schoon gemaakt en opnieuw geinstalleerd. Alle drivers zijn vernieuwd en ge-update. Met Fotostory easy heb ik tal van animaties/diashows gemaakt. En met Pinnacles heb ik ervaring met de versies 11, 21 en nu 22. Het werken met die programma's is me dus zeker bekend.

Het probleem is ontstaan met de Windows10 update ergens in oktober 2018. Schijnt een beruchte update geweest te zijn, want velen raakten bestanden kwijt of liepen tegen vastlopende programma's aan. Bij mij verdween zelfs Windows10. Had alleen in de taakbalk het niet-werkende Windows-icoon.

Ik neem nog een ouwe oliebol, dank voor de moeite. Hopelijk kan ik hier nog eens een oplossing plaatsen.

Henk.

mi-bo schreef op 26.01.2019 om 22:18 uur

@Henk-vanDongen

Beste Henk.

Dank voor de Feedback.

De oliebol kwam toch wel uit de vriezer😀😁😂

Succes,

Mvg

Michael

Bol schreef op 27.01.2019 om 11:12 uur

Hallo Henk,

Je schrijft: "PC is volledig schoon gemaakt en opnieuw geïnstalleerd." Bedoel je hiermee, dat je PC helemaal is nagekeken de door PC specialist, zoals het stofvrij maken en virusvrij maken etc... De vraag, die ik mij nu stel is, heeft de PC specialist ook een schone installatie van Windows 10 versie 1809 gedaan? Want je heeft over een foutmelding: 1002. zie eens https://www.solvusoft.com/nl/errors/runtime-fouten/microsoft-corporation/windows-update/1002-windows-update-error-code-1002/

Als ik zo'n probleem zou krijgen, dan maak ik altijd eerst een image file aan met Acronis True Image 2018, zodat ik mijn PC altijd weer kan herstellen naar de oude situatie. Er zijn ook freeware programma's op het internet te vinden, waarmee je een image file kan maken. Daarna installeer ik alleen Windows 10 versie1809, dus zonder behoud van alle geïnstalleerde programma's. Als dit goed werkt, dan zet ik mijn programma's er weer één voor één er weer op. Volgens mij, hoeft een PC specialist geen verstand te hebben van videobewerking, maar wel van het installeren van programma's en het testen van je PC.

Groet,

Rob

Als een kwestie onoplosbaar lijkt, komt dat niet omdat je de oplossing niet ziet, maar omdat je het probleem niet ziet.

If an issue seems unsolvable, it is not because you do not see the solution, but because you do not see the problem.

PC -1-

PC -2-

Henk-vanDongen schreef op 27.01.2019 om 13:08 uur

Dank voor de reactie met een hoogst interessante link naar foutcode 1002. Met schoonmaken bedoelde ik; alles van de pc verwijderd en daarna alleen dat Windows10 er op zonder programma's. Ik ben wel een creatieveling, maar van programmeren etc heb ik minder kaas gegeten. De door u genoemde link heb ik inmiddels doorgestuurd naar de specialist. Ik zal het vervolg hier zeker melden.

Groet v Henk

PS. Ik heb Photostory nog even op m'n ouwe slome laptop geinstalleerd en daarop draait het program probleemloos, ook met het importeren van muziek.

Henk-vanDongen schreef op 07.02.2019 om 10:57 uur

De Corel/Pinnacles/Studio hulpdienst gaf mij het volgende advies. Hopenlijk hebben anderen er iets aan, maar mij hielp het niet.

Kunt u de volgende stappen doornemen om Pinnacle Studio terug te zetten naar zijn fabrieksinstellingen?
- Sluit Pinnacle Studio.
- Druk de volgende knoppen samen in om in de 'uitvoeren' command box te komen: Windows + R
- In het veld typ (of kopieer & plak) %localappdata% en druk op enter.
- Verwijder de mappen 'Studio XX' en 'Pinnacle_Studio_XX'
*XX staat voor het versienummer wat u heeft en kan dus verschillen per versie.

Lost dit de problemen op met het vastlopen?

 

Ik bleef niet stilzitten en deed het volgende:

Uit balorigheid bekijk ik wat YouTube-filmpjes. Een link stuur ik per email door naar een kennis. Als ik bij Uitgaande post in die email de link aanklik, krijg ik bij YouTube een zwart scherm met de tekst: “YouTube (of uw browser) ondersteunt geen HTML5 video!” Vind ik vreemd. Via YouTube kan ik dat filmpje wel bekijken, via het aanklikken van de link niet.

Op internet vind ik dat bij dit probleem Windows Media Feature 1809 moet worden geinstalleerd! Aldus gedaan.

En via de link in dat emailtje kan ik dat YouTube filmpje nu wel bekijken.

Maar er gebeurt meer. In Verkenner vindt bij mijn filmbestanden een kettingreactie plaats. Honderden filmbestanden krijgen ineens hun miniatuurtje terug ipv het bestandsicoon. Dit gebeurt bij .wmv-, .mts- (van JVC-Everio), mp4- en bij .avi-bestanden. Niet bij .mod- en .mpg-bestanden.

 

Verder redenerend open ik het program FotoStory Easy (magix) dat vastliep als ik bij de foto/dia-animatie Muziek wilde importeren. En nu gaat dat probleemloos. Kennelijk opgelost door dat Windows Media Feature 1809.

 

Na dit succesje Studio 22 geopend, geklikt op importeren en het programma werkt normaal.

Mijn pc-specialist is verbaasd dat Windows Media Feature geen geintegreerd onderdeel is van Windows 10. Hopenlijk hebben anderen iets aan deze info.

Bol schreef op 07.02.2019 om 11:40 uur

Hallo Henk,

Het doet mij deugd om te lezen, dat jou probleem is opgelost. Ik ben net zo verbaast als jouw PC specialist, dat door het installeren van Windows Media Feature Pack ( https://support.microsoft.com/en-us/help/3145500 ) jouw probleem is opgelost. Kan het zijn, dat bij jou Windows 10 home N op de PC is geinstalleerd? Als dat zo is dan heb inderdaad Windows Media Feature Pack nodig. zie: https://www.microsoft.com/en-us/software-download/mediafeaturepack

Groet,

Rob

Als een kwestie onoplosbaar lijkt, komt dat niet omdat je de oplossing niet ziet, maar omdat je het probleem niet ziet.

If an issue seems unsolvable, it is not because you do not see the solution, but because you do not see the problem.

PC -1-

PC -2-

Henk-vanDongen schreef op 07.02.2019 om 11:58 uur

Mijn PC-specialist had eerst Windows 10 home geinstalleerd, program bleef vastlopen. 10-home vervangen door Windows 10 Pro 1809: program bleef vastlopen. Windows Media Feature Pack er op gezet en het werkt.

Studio 22 blijkt erg onstabiel, dus ik ben voorlopig nog van de straat.