Reacties

RiViS schreef op 03.11.2011 om 19:15 uur

Dat kan wel, je kunt in het scherm "DVD branden" op de knop Encoderinstellingen klikken en dan kun je met de bovenste schuifregelaar de Bitrate op een lagere waarde instellen (naar links schuiven). Je krijgt dan wel een lagere kwaliteit maar het is de vraag of je daar met oude video's wat van merkt. Het hangt er ook van af hoevéél je de bitrate verlaagt: als je naar de helft gaat zul je wel verschil zien, je moet dus niet meer verlagen dan nodig is om het op de dvd te krijgen. Even uitproberen dus. Op het scherm DVD branden zie je onderaan de balk Capaciteitsweergave, als die  niet vol is, kun je dus weer wat omhoog met je bitrate.

Je zou ook als proef eerst een RW dvd kunnen branden om de kwaliteit te beoordelen.

groet,

Rijk

Cinecor schreef op 06.11.2011 om 08:35 uur

Eigenlijk zou ik iets anders willen adviseren. Op een DVD "past" ongeveer een uur film als je geen afbreuk aan de kwaliteit wilt doen. Eén lange film van een uur is voor een kijker niet vol te houden. Behalve dan bij een professionele speelfilm die van begint tot eind weet te boeien.

Mijn advies is dus: Maak van je materiaal met de montage een aantal kortere films, steeds met een eigen onderwerp. Daarmee zal je de kijker een groot plezier doen en je zal gemakkelijker zijn aandacht kunnen vasthouden. Het is dan totaal ook niet meer van belang of die films dan op één of meerdere DVD's komen te staan. Voor de lengte van één film zou je uit moeten gaan van maximaal zo'n 20 minuten.

Veel succes!