Junger Eichelhäher

Springflower schrieb am 28.07.2011 um 00:21 Uhr
Junger Eichelhäher
286
Tags:
Kamera Hersteller: Panasonic
Kamera Modell: DMC-TZ22
Breite: 4320
Höhe: 2432
Brennweite: 68.8 mm
Verschlusszeit: 1/60 s
Blitz: Flash did not fire, auto
Iso: 160
Aufnahmedatum: 26.07.2011 15:38

War ganz glücklich, dass ich zufällig mitbekam, dass sich im Holunderbusch 3 junge Eichelhäher aufhielten, da sie extrem scheu sind, flogen 2 gleich davon, ich konnte also nicht warten, bis ich den 3. komplett vor die Kamera bekomme.......muss man sich den Rest des Vogels halt denken......

2 Stunden später sah ich noch einmal einen, der war sichtbar erschöpft von den vielen Flugversuchen.....leider stark herangezoomt, schlechte Qualität, deshalb nur ganz klein hier

Kommentare

smartsmurf schrieb am 28.07.2011 um 02:16 Uhr

Wow... gut erwischt !!!

Ich finde das Foto so gerade gut... da sieht man deutlich, wie schwierig es für Dich gewesen sein muss, den Vogel auf's Bild zu bekommen...

Fokus (soweit ich das erkenne)... auf dem "Objekt der Begierde"... Was willst Du mehr ???

Ehemaliger User schrieb am 28.07.2011 um 09:16 Uhr

Was sich bei Dir im Garten alles rumtreibt!

Die Jägerin war wieder unterwegs und hat Beute mitgebracht.

Schöne Beute, gratuliere!

Nicht die perfekten Bilder sind die schönsten, oder?

Gruss Rainer

Raymanix schrieb am 28.07.2011 um 10:06 Uhr

Très belle photo...

I like it .

Ray.

Rumpi schrieb am 28.07.2011 um 11:16 Uhr

wenn er recht scheu ist dann gibt es auch nicht viel Aufnahmen !!!

aber du kannst voller stolz sagen du hast ihn auf den Foto eingefangen

LG und ein schönes WE aus Leipzig von Rumpi  

Spartano schrieb am 28.07.2011 um 13:25 Uhr

Die Mühe hat sich Trotzdem Gelohnt, Herzlichen Gruß Joachim!

Zuletzt geändert von Spartano am 28.07.2011, 13:25, insgesamt 1-mal geändert.

Mein Künstler name ist Spartano 301, meine Freunde nennen mich Joachim, meine Jahrelange Erfahrung in der Musik ist das abmischen ( Mastern ) der Musik.

Mein Musikstill ist sehr breit gefächert, Trance, Dance, Pop, und Rock.

Musik ist für mich ein wichtige Teil meines Lebens, und es macht Spaß immer neue Musiker kennen zu lernen,

lg, von Joachim.

​​​​​​​​​​​​​​

brinka schrieb am 28.07.2011 um 15:01 Uhr

Hallo Springflower,ik heb nog een mooi verhaal opgezocht over die mooie foto,zie hieronder;

 

De Vlaamse gaai, het bonte 'eikelvliegtuig'.( Garrulus Glandarius )

Er zijn vogels in een opvallend verenpak, die daar hun naam aan danken: bonte specht, bonte kraai, bonte piet (scholekster) of bonte vliegenvanger. De Vlaamse gaai, een rijk gekleurde vogel met wit, zwart, roodbruin en blauw aan zijn lijf, heet niet bont maar is het wel. De bonte vogel is het hele jaar door in Nederland. Hij is zowel broedvogel als trekvogel, want in het najaar komt een hele luchtvloot uit het buitenland op visite. Vlaamse gaaien leven vooral in en bij bossen, bosjes, parken, houtwallen en ander verspreid struikgewas. Op weidse, open vlakten als het polderland, de wadden, uitgestrekte akkergebieden of bij laagveenplassen zonder bomen komen ze zelden. In dorpen en steden met veel groen zijn ze wel weer.
Je hoort ze meestal eerder dan je ze ziet, want ze kunnen toch een schetterend kabaal afgeven! Zij zijn het, die je aanwezigheid verraden in een bos. Hun rauwe alarmroep waarschuwt andere vogels. Vanwege die herrie kregen ze bijnamen als schreeuwekster, schrowakster en krijtekster of krietoakster. In de nazomer en 't najaar zitten ze met een hele club bij elkaar gezellig te lawaaien. Als je er eentje ziet wegvliegen, komen er vaak anderen achteraan. In de vlucht valt met name de witte kont en het blauw op de vleugels op. In het voorjaar en de zomer kunnen ze onderling keuvelen en hele knusse zanggeluidjes maken. Vlaamse gaaien zijn, net als spreeuwen en spotvogels, in staat om andere vogels te imiteren.
De vogels eten van alles en dat wordt hun kwalijk genomen. Ze lusten ook eieren en jonge vogels, zodat soms zangvogelnestjes geplunderd worden. Zangvogels schelden ook net zo woedend op Vlaamse gaaien als op katten! Vanwege deze roverijen zijn Vlaamse gaaien jarenlang vervolgd; ze werden bij bosjes doodgeschoten. Zoiets helpt weinig, want de open plekken worden weer bezet door invliegers van verderweg. Als het goed is, is die doodschieterij van Vlaamse gaaien in de broedtijd nu afgelopen.
Vlaamse gaaien worden dus als 'tuig' beschouwd, maar eigenlijk zijn zij vooral vlieg-tuig voor eikels. Zij verzamelen die noten bij duizenden om ze daarna te begraven. Ze pikken rijpe eikels op, plukken er een paar groene bij, nemen nog een eikel in de snavel en vliegen dan met die voorraad naar een andere plek. Daar stoppen ze de eikels in de grond, als wintervoorraad. Heel veel weten ze terug te vinden, maar er blijft genoeg achter. Daar eten andere dieren ook van. Van wat er blijft zitten… komen jonge eikenboompjes! Dankzij de Vlaamse gaai, ons bonte eikel-vliegtuig.
’s Winters op het voer eten ze van alles, maar gaan bij voorkeur met hele pinda’s en hele hazelnoten aan de haal. In een boomrijke tuin kunnen wel 3-5 Vlaamse gaaien op het wintervoer afkomen.

Jan Tuttel
(okt2000, v/h gepubliceerd op de kalmoeswebsite)

Groet brinka
 

pepperminzchen schrieb am 28.07.2011 um 15:21 Uhr

Ach ist das zauberhaft. Der Eichelhäher, den du als Hauptbild eingestellt hast, ist schon schwierig, weil dicht in den Ästen - aber trotzdem sehr, sehr schön - und das Junge, einfach wundeschön.

Ray2000 schrieb am 28.07.2011 um 20:43 Uhr

Super Aufnahmen 2 x 5 *.

Grüße Ray

Huck schrieb am 28.07.2011 um 22:02 Uhr

Hallo!

Schönes Foto!!!

Gruß Huck!

Springflower schrieb am 29.07.2011 um 06:47 Uhr

Vielen Dank Euch allen!